Amateur- of professionele gebruiker

Toegelaten gewasbeschermingsmiddelen worden ingedeeld in 2 groepen:

  1. middelen voor professioneel gebruik
  2. middelen voor niet-professioneel gebruik (amateurgebruik)

Niet-professionele of amateurgebruikers beschikken over gewasbeschermingsmiddelen in een aangepaste verpakking. Deze middelen zijn voorzien van een aangepast etiket en kunnen veilig worden gebruikt door deze doelgroep.

Professionele gebruikers beschikken over bijkomende gewasbeschermingsmiddelen (voor professioneel gebruik) omdat zij een betere opleiding en kennis hebben van de goede praktijk voor het toepassen van middelen. Zij beschikken ook over een uitgebreider gamma aan toepassingsapparatuur en beschermende kledij. Dit laat hen toe de nodige maatregelen te nemen om ook de gewasbeschermingsmiddelen voor professioneel gebruik op een veilige manier te gebruiken.

Hoe herken ik een middel voor amateurgebruik?

Middelen voor amateurgebruik hebben in hun toelatingsnummer (zie etiket) een ‘G’ voor garden (bijvoorbeeld 9524G/B). Het toelatingsnummer van middelen voor professioneel gebruik bevat een ‘P’ voor professioneel.

Meer informatie over gewasbeschermingsmiddelen ›

Hoe vind ik middelen voor amateurgebruik?

U kan op deze website gegevens van gewasbeschermingsmiddelen raadplegen. Na een zoekopdracht op bijvoorbeeld naam of toelatingsnummer kan u de resultaten eenvoudig filteren op middelen voor amateurgebruikers.