Informatie over de micro-organismen
- Identificatie van de stam (plaats van registratie van de stam)
- Literatuurgegevens over de werking als biostimulant - bemestingsproduct
- Literatuurgegevens over de onschadelijkheid van de stam
- Aanwezigheid in Belgische bodems of in de buurlanden?
- Kwalitatieve analyse tot op het niveau van de stam (eventueel in het inoculum / product dat de micro-organismen aanbrengt)
- 3 kwantitatieve analyses van het gehalte voor elk micro-organisme - ten minste tot op het niveau van het genus (eventueel in het inoculum / product dat de micro-organismen aanbrengt)
- Analyse van verontreinigende micro-organismen* volgens Verordening 2019/1009 - PFC 6.A)
- Aanwezig op de QPS-lijst van EFSA?
Informatie over het product
- Samenstelling van het product (micro-organismen, vulstoffen, meststoffen,…)
- Bestemming, dosering en gebruiksaanwijzing
- Een model van het etiket of van het begeleidend document
*Analyse van verontreinigende micro-organismen:
Salmonella spp. | afwezig in 25 g of 25 ml |
Escherichia coli | afwezig in 1 g of 1 ml |
Listeria monocytogenes | afwezig in 25 g of 25 ml |
Vibrio spp. | afwezig in 25 g of 25 ml |
Shigella spp. | afwezig in 25 g of 25 ml |
Stafylococcus aureus | afwezig in 25 g of 25 ml |
Enterococcaceae | < 10 kve/g |
Anaeroob kiemgetal, tenzij de microbiële biostimulant voor planten een aerobe bacterie is < 100 000 kve/g of ml
Kiemgetal gisten en schimmels, tenzij de microbiële biostimulant voor planten een zwam is < 1 000 kve/g of ml