Update brochure voor de bescherming van niet tot de doelsoorten behorende geleedpotigen/insecten en niet doelwitplanten

07/04/2017

De brochure voor de bescherming van niet tot de doelsoorten behorende geleedpotigen/insecten en niet doelwitplanten (NTA/NTP) werd aangepast. Deze nieuwe versie brengt meer duidelijkheid over de reeds bestaande maatregelen voor de bescherming van NTA/NTP bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Bovendien legt ze ook uit hoe je deze maatregelen moet combineren met de maatregelen die kunnen worden opgelegd voor de bescherming van oppervlaktewater.

Een belangrijke wijziging ten opzichte van de vorige brochure is het feit dat het driftreducerend materiaal voor de bescherming van NTA/NTP moet worden toegepast overheen het volledige perceel en niet enkel op alle randen van het perceel.

In deze nieuwe brochure vindt u zowel een korte samenvatting van de verschillende regels alsook een uitgebreid stappenplan die u stap voor stap uitlegt hoe u de maatregelen vermeld op een etiket moet interpreteren en combineren. Een schematisch overzicht van dit stappenplan kunt u steeds terugvinden op de laatste pagina van de brochure.

De conversietabellen voor het wijzigen van de breedte van de bufferzone in functie van het driftreducerend materiaal werden onderverdeeld volgens het type van besproeien en het verplichte minimum percentage driftreductie. Tot slot werd er nog een praktisch voorbeeld aan toegevoegd waarin de verschillende maatregelen worden toegepast en het gebruik van de conversietabellen wordt verduidelijkt.

Bekijk de brochure hier ›

Deel deze pagina