Fytolicenties met vervaldatum 24/11/2020 worden met 1 jaar verlengd

05/06/2020

De eerste fytolicenties vervallen op 24/11/2020. Heel wat licentiehouders hebben nog onvoldoende vormingsactiviteiten gevolgd om hun licentie tijdig te verlengen. Door de coronamaatregelen kunnen er momenteel onvoldoende vormingsactiviteiten worden georganiseerd.

Minister van Landbouw Denis DUCARME : “Professionals die gewasbeschermingsmiddelen hanteren, moeten houder zijn van een fytolicentie. Om die te vernieuwen, moeten zij tijdens de geldigheidsduur een aanvullende opleiding volgen. Door de coronavirusepidemie werden veel vormingsactiviteiten in de aanvullende opleiding geannuleerd, die momenteel enkel onder voorwaarden kunnen worden hervat. De landbouwers moeten natuurlijk niet het onrechtstreekse slachtoffer zijn van deze pandemie. De geldigheid van de fytolicenties met een jaar verlengen, zal elke professional die al houder is van een fytolicentie toelaten zijn activiteit voort te zetten en tegelijkertijd te beschikken over voldoende tijd om de vormingsactiviteiten te volgen waardoor hij zijn licentie kan verlengen.”

Alle licenties die op 24/11/2020 vervallen zullen dus met 1 jaar verlengd worden. Dit geldt zowel voor de reeds verlengde licenties als voor diegene die nog niet konden worden verlengd.

Iedere betrokken licentiehouder zal individueel per e-mail op de hoogte worden gebracht van zodra de geldigheidsduur van zijn licentie(s) werd aangepast.

Alle informatie over de fytolicentie kan u terugvinden op fytolicentie.be.

Deel deze pagina