De werking van onze dienst tijdens de coronacrisis

26/03/2020

Door de maatregelen van de coronacrisis werken wij, net zoals de meeste andere Belgen, van thuis uit. Dit betekent dat we enkel elektronisch werken en dat zorgt voor aanpassing.

Fytolicentie

Voor de behandeling van aanvragen voor fytolicenties verandert er weinig. We behandelen aanvragen uiteraard enkel elektronisch. Een kopie van uw fytolicentie kan u eenvoudig aanvragen via onze website en uw account kan u online raadplegen.

Gewasbeschermingsmiddelen

Er zijn een aantal wijzigingen waar aanvragers van toelatingen van gewasbeschermingsmiddelen rekening mee moeten houden:

  • Toelatingen worden nu volledig elektronisch afgewerkt. Toelatingsaktes worden door ons secretariaat per e-mail verstuurd naar de betrokken toelatingshouders.
  • We kunnen momenteel geen aanvragen ontvangen via de post. Een procedure om aanvragen elektronisch in te dienen zal op onze website gepubliceerd worden.

Meststoffen

De behandeling van aanvragen gebeurt al elektronisch. De enige wijziging is dat er geen papieren certificaten worden verstuurd.

Contact

We beantwoorden jullie vragen per e-mail, zoals gewoonlijk. Telefonisch contact is uiteraard ook mogelijk, maar onze excuses als dat technisch niet altijd vlot verloopt.
We vragen ook jullie begrip voor eventuele vertragingen.

We wensen iedereen een goede gezondheid en we hopen zo snel mogelijk de gewone gang van zaken op te nemen. Hoe u zichzelf en anderen kan beschermen vindt u op https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Deel deze pagina