Waar kan ik als particulier gewasbeschermingsmiddelen kopen?

Sinds 18 augustus 2012 is de toelating van gewasbeschermingsmiddelen voor professioneel en amateurgebruik gesplitst. Enkel houders van een fytolicentie kunnen nog professionele producten kopen. Als particulier kunt u, onder meer in uw tuinwinkel, kiezen uit een gamma van aangepaste producten.

Op deze site vindt u alle toegelaten gewasbeschermingsmiddelen voor professioneel gebruik en voor amateurgebruik. Filter de resultaten op doelgroep 'amateurgebruikers' om de middelen te vinden u in uw tuin mag gebruiken.

Gewasbeschermingsmiddelen voor amateurgebruikers moeten voldoen aan verschillende voorwaarden op het vlak van veiligheid en gebruiksgemak. Zo moeten flessen en bidons met kindveilige doppen zijn uitgerust. De middelen moeten ook gemakkelijk gedoseerd en gebruikt kunnen worden. Het etiket moet duidelijk vermelden hoe het product gedoseerd, gebruikt en bewaard moet worden. Dankzij de gegevens op het etiket zal een product ook makkelijker te identificeren zijn, wat belangrijk is in geval van accidentele inname.